De twee mannen die werden opgepakt in het onderzoek naar de schietpartij aan de Korreweg in Groningen, zijn weer op vrije voeten gesteld. Een derde verdachte en vermeende schutter Azim A. wordt nog gezocht.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de 19-jarige en 20-jarige man niet geschoten hebben of op een andere manier betrokken waren bij het vuurwapengeweld. De officier van justitie ziet daarom onvoldoende juridische mogelijkheden om de verdachten langer in voorlopige hechtenis te houden.

De twee mannen blijven wel verdachte in deze zaak. Na afronding van het onderzoek al de officier van justitie beslissen of, en zo ja, welk strafbaar feit hen ten laste wordt gelegd. De 20-jarige Azim Aynaci wordt gezien als mogelijke schutter en wordt gezocht door de politie. Hij staat gesignaleerd.

Bij de schietpartij op zondag 15 oktober raakte een 21-jarige man uit Groningen zwaargewond. Het slachtoffer werd in zijn rug geraakt en is blijvend verlamd. De man lijkt vanuit het niets, zonder enige reden, te zijn beschoten.