Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Verdachten smokkel blokken cocaïne haven Vlissingen blijven langer vastzitten

De drie Zeeuwse mannen die verdacht worden van cocaïnesmokkel in de haven van Vlissingen blijven voorlopig in de cel, besliste de raadkamer van de rechtbank in Breda vandaag.

Op 6 mei hielden de politie en de FIOD, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM), een grote inval bij een bedrijf in de haven van Vlissingen. In het kader van hetzelfde onderzoek werden die dag ook zes andere locaties in Zeeland doorzocht. Meer dan 150 opsporingsambtenaren, inclusief drugs- en geldhonden van de douane, waren bij deze operatie betrokken.

Drie Zeeuwse mannen, van 58, 56 en 43 jaar oud, werden op 6 mei aangehouden op verdenking van onder meer de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie die de Opiumwet overtreedt.

Gisteren verschenen de drie verdachten voor de raadkamer in verband met hun voorlopige hechtenis. De raadkamer heeft besloten dat alle drie de verdachten langer in voorlopige hechtenis blijven. De beperkingen die eerder waren opgelegd,zijn inmiddels opgeheven omdat ze niet meer nodig zijn. Het onderzoek is nog steeds gaande.

Het Openbaar Ministerie kan op dit moment nog geen mededelingen doen over de aanleiding van het onderzoek en de inhoud ervan.

Belangrijke punten:

  • De verdachten van cocaïnesmokkel in Vlissingen blijven in voorlopige hechtenis.
  • De beperkingen die eerder waren opgelegd zijn opgeheven.
  • Het onderzoek is nog gaande.
  • Het OM doet op dit moment geen mededelingen over de aanleiding en inhoud van het onderzoek.

De redactie zal dit bericht updaten zodra er meer informatie beschikbaar is.