Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Verdachten smokkel partijen cocaïne blijven ondanks coronavirus voorlopig vastzitten

Een aantal mannen die verdacht worden van deelname aan een criminele organisatie en betrokkenheid bij de smokkel van partijen cocaïne, blijven vastzitten.

De rechtbank heeft bepaald dat de verdachten in het onderzoek Grant voorlopig vast blijven zitten. Het gaat om negen personen die verdacht worden van betrokkenheid bij internationale drugstransporten. De advocaten hadden een verzoek ingediend om het voorlopige hechtenis op te heffen.

De advocaten van de verdachten hebben verzocht om opheffing (beëindiging), dan wel schorsing (onderbreking onder voorwaarden) van de voorlopige hechtenis in verband met onder meer het coronavirus. De rechtbank heeft alle verzoeken afgewezen. Een verzoek om een extra getuige te horen is wel toegekend. Andere verzoeken om nog meer getuigen te horen werden afgewezen.

De inhoudelijke behandeling van de strafzaken staat gepland op eind mei en begin juni 2020. De rechtbank streeft ernaar om deze inhoudelijke behandeling door te laten gaan, aldus een woordvoerder.