Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Verdachten voor de rechter in zaak dodelijk geweld Carlo Heuvelman op Mallorca

De rechtszaak tegen de groep Nederlanders van het dodelijk geweld op Mallorca, waarbij Carlo Heuvelman om het leven kwam, gaat van start.

In de nacht van 13 op 14 juli 2021 vonden er meerdere geweldsincidenten plaats in het uitgaansgebied van Mallorca. De eerste vechtpartij vond plaats bij café De zaak. Hierbij is een slachtoffer dusdanig geschopt, dat er volgens het OM sprake is van poging doodslag. Zes van de verdachten worden hiervoor vervolgd. Dezelfde mannen en een medeverdachte worden ook verdacht van het plegen van openlijk geweld bij hetzelfde café tegen vier andere slachtoffers.

Dezelfde avond vond er enige tijd later opnieuw één geweldsuitbarsting plaats. Hierbij kwam Carlo Heuvelman om het leven. Drie personen worden als gevolg hiervan verdacht van doodslag. Daarnaast vervolgt het OM deze verdachten voor poging doodslag op een ander slachtoffer dat bij dit incident werd aangevallen. Ook worden deze drie mannen en vijf medeverdachten vervolgd voor het plegen van openlijk geweld tegen drie andere slachtoffers.

De inhoudelijke behandeling is vandaag van start gegaan. Er staan twaalf zittingsdagen op de planning. De strafeisen worden later bekendgemaakt door het Openbaar Ministerie (OM).