Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

‘Verdwenen’ kroongetuige Peter La Serpe geeft teken van leven maar weigert te getuigen

De ‘verdwenen’ kroongetuige Peter La Serpe heeft een teken van leven gegeven maar weigert te getuigen.

Dat meldt een goed ingevoerde bron aan De Telegraaf en wordt bevestigd door justitie en de advocaat van Henk R. alias ‘De Zwarte Cobra’, Mark Teurlings. Vorig jaar werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) geen contact kon krijgen met La Serpe. Hij moest getuigen in het proces tegen Willem Holleeder maar was spoorloos verdwenen.

Ook in de zaak van de Henk R. moet de 57-jarige kroongetuige eigenlijk getuigen. R. wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor een dubbele liquidatie in 1993. Toen werd diamantair en drugshandelaar Henie Shamel met zijn vriendin Anne de Witte geliquideerd in Antwerpen. La Serpe heeft verklaard dat hij van de tot levenslang veroordeelde huurmoordenaar Jesse R. hoorde dat ‘De Zwarte Cobra’ de opdrachtgever zou zijn.

De advocaat heeft natuurlijk vragen voor de kroongetuige en zijn afgelegde verklaringen en wil hem nog steeds ondervragen. La Serpe heeft laten weten hier niet aan te zullen meewerken. Justitie zegt hem hiertoe niet te kunnen dwingen. ‘Ze kunnen niet opnieuw contact meer met hem krijgen. Ik leg me hier echter niet bij neer en blijf vragen om het horen van La Serpe’, aldus advocaat Teurlings.