In Frankrijk is, een week geleden, een 15-jarig meisje uit het zuiden van het land verdwenen. Het meisje Chloe Rodriguez verdween een week geleden uit haar woonplaats Barjac. Het meisje is levend en wel teruggevonden in een kofferbak van een auto.

Bij een routine verkeerscontrole in het westen van Duitsland in de regio Offenburg, op dertig kilometer van de Franse grens, werd het meisje ontdekt.

Chloe werd vorige week vrijdag, 9 november, als vermist opgegeven. Haar scooter werd voor haar huis gevonden, al haar spullen zaten er nog in, behalve haar telefoon en helm.

Haar vermoedelijke ontvoerder is na een achtervolging opgepakt in de regio Offenburg, door de Duitse politie. De bestuurder vluchtte op snelweg 28 richting Oppenau, nadat hij een andere wagen had proberen te stelen. De politie zette de achtervolging in om de verdachte aan te houden. Tijdens de achtervolging veroorzaakte de verdachte een ernstig verkeersongeval met een zwaargewonde. De verdachte vluchtte te voet verder en kon kort daarna worden aangehouden. Pas bij terugkeer naar de plaats van het ongeval, werd Chloe ontdekt in de kofferbak van de auto.

Het meisje is in het ziekenhuis opgenomen en het gaat naar omstandigheden goed. Ze werd officieel geindentificeerd aan de hand van een foto. Chloe wordt zo snel mogelijk gehoord door een Duitse rechter. ‘We zorgen voor het meisje, we zorgen ervoor dat ze haar familie zo snel mogelijk terugziet’, voegde Karen Stürzel, woordvoerder van de politie van Offenburg, eraan toe. Of Chloe ook seksueel misbruikt is wilde ze geen antwoord op geven.

De verdachte is een bekende van politie en komt uit dezelfde regio als het meisje.