Verhuisdoos vol met tonnen euro’s cash en Rolex horloges aangetroffen na woningoverval

De politie heeft na een woningoverval een verhuisdoos vol met tonnen euro’s cash en vier Rolex horloges aangetroffen en in beslag genomen.

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 september vond er een overval plaats op een woning aan de Langeweg in Zwijndrecht. Eén van de bewoners werd opgesloten in de kelder en drie overvallers doorzochten vervolgens de woning. Toen ze eenmaal weg waren wist de bewoner zich te bevrijden en de politie te waarschuwen.

Na de melding stelde de politie een onderzoek in en stuitte daarbij op een doos met geld en dure horloges. Het ging in totaal om bijna 400.000 euro aan contanten en vier dure horloges van het merk Rolex. Er is besloten om de vondst bekend te maken omdat er mogelijk mensen op zoek zijn naar het geld.

Bijna 400.000 euro en vier Rolex horloges in beslag na de woningoverval. © OM

Inmiddels wordt het onderzoek naar de herkomst van het geld gedaan door de Landelijke Recherche. Onderzocht wordt onder andere of het geld afkomstig is van zware georganiseerde criminaliteit. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. In het onderzoek werken regionale en landelijke eenheid van de politie en OM (Rotterdam, Functioneel en Landelijk Parket) samen.