Verkeersconflict aanleiding voor beschieten gezin bij schietpartij op A1 bij Deventer

Een verkeersconflict blijkt aanleiding voor het beschieten van een gezin op de A1 bij Deventer.

Bij de politie kwam zaterdag rond 19.30 uur melding binnen van een mogelijk geweldsincident. De gealarmeerde politieagenten troffen op parkeerplaats Boermark een gewonde man aan. Hij meldde even daarvoor te zijn beschoten. De man, 45 jaar uit Enschede, vertelde dat hij samen met een vrouw en haar kinderen in zijn auto over de A1 reed, in de richting van Enschede. Er ontstond op een gegeven moment een verkeersconflict met een bestuurder van een andere personenauto. Beide bestuurders parkeerden daarop hun auto op de vluchtstrook van de snelweg.

De 45-jarige man uit Enschede wilde met de andere bestuurder in gesprek. Hij stapte uit de auto en liep naar de andere bestuurder toe. Hij werd daarop vanuit de auto beschoten. Daarna reed de bestuurder, van die andere auto, met hoge snelheid in de richting van Twente. De gewonde man is vervolgens weer in zijn auto gaan zitten en heeft deze op de parkeerplaats tot stilstand gebracht en de politie gebeld.

De andere auto werd kort daarna in Enschede door de politie aangetroffen. De twee inzittenden zijn door een zogenaamde uitpraatprocedure, uit de auto gehaald en aangehouden. Het betreft een 25-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige vrouw uit Spijkenisse. Hun auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. Het mogelijke wapen is niet aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar het incident.