© Politie

Verkeersovertreding op de A4 leidt naar tientallen kilo’s drugs in dozen, PGP-telefoons en cash

De politie heeft op de A4 bij Amsterdam een bestuurder gepakt met tientallen kilo’s drugs en PGP-telefoons na een verkeersovertreding.

Op donderdagmiddag worden twee surveillerende agenten door een bestuurder van een zwarte Peugeot gepasseerd. De bestuurder wisselt van rijbaan zonder richting aan te geven waarop de politie besluit de man staande te houden. De bestuurder komt weg met een waarschuwing, maar de twee agenten willen eerst nog het voertuig controleren op technische eisen.

Ze checken onder meer het bandenprofiel. Als ze ook het bandenprofiel van de reserveband willen zien, stuiten ze in de kofferbak op twee dozen met zogenaamd boeken, aldus de bestuurder. De twee agenten vertrouwen het niet en openen, met toestemming van de bestuurder, de twee dozen.

Er blijken geen boeken in te liggen maar een partij drugs. In totaal 33 kilogram ketamine. Ook had de verdachte ruim 5000 euro op zak. De 33-jarige man is aangehouden.
De bestuurder van de Peugeot was niet de eigenaar van het voertuig. De recherche heeft daarom bij zowel de bestuurder als bij de tenaamgestelde van de Peugeot huiszoekingen gedaan. Hierbij zijn nog eens 10.000 euro en meerdere PGP-telefoons in beslag genomen.

© Politie