De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Verklaringen kroongetuige Caloh Wagoh inzake liquidaties blijven geheim

De twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh blijven langer vastzitten. De rechtbank in Rotterdam heeft het voorarrest verlengd.

De 48-jarige Delano ‘Keylow’ R. en de 70-jarige Greg R. worden onder meer verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Zeki Yumusak. Het slachtoffer werd in juli 2017 doodgeschoten in zijn auto op de Langenhorst in Rotterdam.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de kopstukken ervan als twee ‘moordmakelaars’ te hebben gehandeld. Volgens justitie kon je een ‘moord op bestelling’ bij de verdachten regelen. Op deze wijze zou de liquidatie van Jaïr Wessels in juli 2017 zijn uitgevoerd.

De informatie van het OM komt voornamelijk van kroongetuige Tony G. die de twee heeft aangewezen. Volgens G. namen de kopstukken moordopdrachten aan en zorgden er vervolgens voor dat andere personen de liquidaties uitvoerden. Daarnaast zouden ze ook nog wapens en vluchtauto’s hebben geregeld.

Momenteel worden meerdere leden van motorclub Caloh Wagoh in verband gebracht met afrekeningen in het criminele milieu. Zo ook de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts in september 2017 in de Lisstraat in Spijkenisse.

Het onderzoek naar de liquidaties en mogelijke verdachten is nog in volle gang. De verklaringen van kroongetuige Tony G. worden voorlopig niet vrijgegeven en blijven geheim. De advocaten van de verdachten willen de verklaringen inzien maar dat gaat voorlopig niet gebeuren.