Het verhaal van de Nederlandse Laura de B. (22) die al maanden in Qatar vastzit inzake buitenechtelijke seks na een vermeende verkrachting, rammelt aan alle kanten.

Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van vrienden van de vrouw en andere betrouwbare bronnen. Laura de B. blijkt tegen haar familie te hebben gelogen over haar reisbestemming. Haar familie was in de veronderstelling dat ze op vakantie ging naar Frankrijk, maar in plaats daarvan vertrok ze stiekem naar Qatar.

In maart toen de vrouw werd opgepakt zou ze meerdere versies hebben verteld over de seks in het appartement in Doha. Ze zou hebben gezegd dat het vrijwillig was en een andere keer dat het om geld te doen was, aldus het AD. Een woordvoerster van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat verkrachting niet is bewezen. Er is ook nog geen tenlastelegging.

De vermeende verkrachter ontkent alles en heeft naar eigen zeggen wel seks met Laura gehad maar dat was op vrijwillige basis. De verdachte zegt zelfs dat hij moest betalen voor de seks. Dat heeft Buitenlandse Zaken laten weten. Laura ontkent tegen betaling seks te hebben gehad. Er is veel onduidelijk in dit verhaal. Aanstaande maandag wordt de zaak inhoudelijk besproken tijdens een zitting.