De 22-jarige Utrechtse Laura de B. heeft in Qatar een voorwaardelijke straf gekregen en moet het land verlaten. De mannelijke verdachte komt er minder gemakkelijk vanaf hij krijgt zweepslagen.

Laura de B. was op ‘vakantie’ in Qatar toen ze na een avondje uit, naar eigen zeggen, zou zijn verkracht. Ze deed hiervan aangifte en werd vervolgens zelf aangehouden op verdenking van buitenechtelijke seks. De mannelijke verdachte werd ook vastgezet.

Het verhaal van Laura rammelt aan alle kanten. Haar familie dacht dat ze op vakantie was naar Frankrijk maar in plaats daarvan bleek ze afgereisd te zijn naar Qatar. Haar vriendin Lisa, met wie Laura in Qatar was, heeft aan het AD bevestigd dat ze werkt als prostituee.

De man die beschuldigd werd van verkrachting komt er minder makkelijk vanaf. Hij heeft honderd zweepslagen opgelegd gekregen voor buitenechtelijke seks en veertig voor het consumeren van alcohol. Dat meldt Olaf Koens op zijn Twitter account. Beide zijn schuldig bevonden aan buitenechtelijke seks wat verboden is in Qatar.