O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Verlopen APK leidt politie naar dozen vol met wietplantjes op A28

De politie heeft op de A28 twee mannen gepakt met een hoeveelheid wietplantjes in een auto. De verdachten liepen tegen de lamp nadat bleek dat de APK van de auto was verlopen.

Agenten controleerden woensdagmiddag rond 15.30 uur ter hoogte van het Julianaplein in Groningen een personenauto waarvan de APK was verlopen. Vrijwel direct werd een sterke wietlucht geconstateerd waarop de politie de twee inzittenden vroeg om alle drugs in te leveren. De mannen verklaarden niets bij zich te hebben.

Na doorzoeking in de auto werden in de kofferbak zes dozen met elk ongeveer 30 wietplantjes aangetroffen. Hierop werden beide mannen, 27 en 28 jaar oud uit Groningen, aangehouden. Tijdens de aanhouding pleegde de 28-jarige Groninger verzet. Bij de worsteling die daarbij ontstond raakte een agent gewond aan zijn hand en een tweede aan zijn arm.

De agenten hebben aangifte gedaan tegen de verdachte die zich hevig verzette. Meerdere eenheden zijn ter plaatse gekomen om hun collega’s te hulp te schieten. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de wietplanten.