‘Vermeend kopstuk Mocro Maffia verdacht van ontvoering in Antwerpen’

Een van de vermeende kopstukken van de Mocro Maffia wordt door de Belgische autoriteiten ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor de ontvoering van de broer van een Antwerpse drugsbaron. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Volgens de krant zijn in een onderzoek naar de ontvoering van de 23-jarige Younes E.B. alias El Magico vier zware criminelen uit Parijs aangehouden. De verdachten werden onlangs in Nederland opgepakt. Drie van de vier zijn inmiddels overgeleverd aan de Belgische autoriteiten.

De Belgische justitie verdenkt de vier mannen uit Parijs ervan dat ze ‘El Magico’ in november 2016 hebben ontvoerd bij de Basic Fit in Antwerpen. Het slachtoffer is het broertje van Othman E.B. een bekende Antwerpse drugsbaron.

De Belgische politie verdenkt de 37-jarige Houssine Ait S. uit Amsterdam ervan de opdrachtgever te zijn geweest. Aldus de Gazet van Antwerpen. Ait S. wordt in Nederland gezien als één van de vermeende hoofdrolspelers in de bloedige Mocro Maffia-oorlog die al zeker sinds 2012 gaande is en aan veel personen het leven heeft gekost.