ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

‘Vermeende handlanger Ridouan Taghi en schakel organisatie aangehouden in Montenegro’

In Servië is een vermeende handlanger van Ridouan Taghi aangehouden. Het zou gaan om Boris P., een 45-jarige Bosniër.

Volgens zowel De Telegraaf als Het Parool zou P. een schakel zijn in de drugshandel waarmee de organisatie rond Taghi nog altijd geld zou verdienen. De aanhouding zou afgelopen vrijdag hebben plaatsgevonden. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft om zijn uitlevering gevraagd.

De aanhouding van de vermeende handlanger van Taghi komt vlak voor de start van het requisitoir in het grote Marengo liquidatieproces op 8 juni. De strafeisen zullen enkele weken later worden uitgesproken. Naar verwachting zullen er meerdere levenslange gevangenisstraffen worden geëist. Het gaat hierbij om onder meer Ridouan Taghi en andere vermeende leden van de organisatie.

Taghi is de hoofdverdachte in het Marengo-proces en wordt verdachte van het opdracht geven tot een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Geruime tijd was hij de meest gezochte man van Nederland tot hij getraceerd werd en aangehouden. Het onderzoek rond Taghi kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om Taghi die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin. Taghi en Saïd R. worden naast het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe ook verdacht van het leiden van een criminele organisatie die zich richt op grootschalige drugshandel.