Vermiste 17-jarige Orlando Boldewijn verdwenen na afspraak via dating-app

De politie is naarstig op zoek naar de 17-jarige Orlando Boldewijn die sinds zondag 18 februari vermist is. Hij zou voor het laatst zijn gezien in Den Haag waar hij een afspraak had via een dating-app.

De politie sprak afgelopen week met familie en vrienden van Orlando en deed uitgebreid onderzoek naar onder andere telefoon- en bankgegevens van Orlando. Daaruit bleek dat hij de zondag van zijn verdwijning in Den Haag is geweest voor een internetdate.

De politie heeft gesproken met de man die Orlando voor het laatst heeft gezien. Deze man vertelde dat hij Orlando na hun ontmoeting zondagavond heeft afgezet op de Böttgerwater in de wijk Ypenburg in Den Haag. Volgens de man zou Orlando vanuit hier richting Rotterdam vertrekken. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

De vermiste tiener maakte regelmatig afspraken via datingsites en apps. Volgens familie en vrienden bleef hij echter nooit weg na deze afspraken. Uit onderzoek blijkt dat er na zondag geen activiteit meer is geweest op Orlando’s bankrekening en telefoon. Dit maakt dat de politie er rekening mee houdt dat Orlando iets is overkomen.

De politie is dringend op zoek naar getuigen die Orlando zondag of later hebben gezien of die ons meer kunnen vertellen over Orlando’s mogelijke verblijfplaats. De Böttgerwater in Den Haag is helaas niet voorzien van cameratoezicht. Ook buurtonderzoek in deze straat en het uitkijken van andere camerabeelden in de omgeving heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd.