© Crime-Nieuws.nl

Vermoedelijke drugsdealer na wilde achtervolging door Breda aangehouden

De politie in Breda heeft na een wilde achtervolging een vermoedelijke drugsdealer aangehouden.

Agenten zagen donderdagavond een auto met hoge snelheid op de Backer en Rubenweg rijden. De politie ging achter de automobilist aan die met zeer hoge snelheid zijn weg vervolgde. Zo reed hij onder andere 140 km/uur waar hij maximaal 70 km/uur mag. Ook koos de bestuurder voor voorsorteerstroken voor een bepaalde rijrichting om vervolgens een andere kant op te rijden. Op de Rat Verleghstraat negeerde hij vervolgens het stopteken van de politie om met zeer hoge snelheid (100 tot 120 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan) zijn weg te vervolgen de wijk Tuinzigt door.

De vluchtende bestuurder bleef daarbij door rood licht rijden en reed ook tegen de richting in door eenrichtingsstraten. Hij kon uiteindelijk na een achtervolging, waar meerdere politieauto’s bij betrokken waren, kort na 21.30 uur op de Haagweg worden klemgereden en aangehouden. De 57-jarige man weigerde mee te werken aan een drugstest.

In de auto van de verdachte trof de politie wel drugs aan. Het ging om onder meer enkele tientallen XTC-pillen en een gebruikershoeveelheid harddrugs. Verder werden er zaken gevonden zoals telefoons en een weegschaal. De verdachte is vastgezet en de politie doet verder onderzoek.