De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Vermoedelijke schutter liquidatie met AK-47 in Amsterdam aangehouden op Curaçao

Op Curaçao is een verdachte aangehouden door een arrestatieteam in verband met een onderzoek naar een liquidatie met een AK-47 in Amsterdam.

Het gaat om de moord op de onschuldige stagiar Mohammed Bouchiki. Hij werd op 26 januari 2018 in het buurthuis op Wittenburg doodgeschoten. Bij de schietpartij waren twee daders betrokken. Eén met een handvuurwapen en een met een automatisch vuurwapen (kalasjnikov AK-47). De schutter met de AK-47 heeft de dodelijke schoten op Bouchiki afgevuurd.

In januari 2020 werd al een nu 28-jarige verdachte aangehouden. Deze verdachte zit vast voor een veroordeling in een andere geweldszaak. De recherche bleef onderzoek verrichten en heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak gezet. Dit leidde uiteindelijk naar een 39-jarige man uit Curaçao. Toen de verdachte onderweg was naar een supermarkt werd hij door een arrestatieteam overrompeld en aangehouden.

Mohammed werkte als stagiar in het buurthuis toen de schutters binnen stormden. Zijn dood leidde tot een enorme schok bij de nabestaanden van Mohammed en de buurtbewoners van het buurthuis op Wittenburg. Mohammed bleek niet het doelwit van de schietpartij te zijn en is een volkomen onschuldig slachtoffer.

Er werd een speciale stille tocht gehouden voor Mohammed Bouchiki en er is ter ere van hem in de gevel van het pand een gedenksteen geplaatst. De familie van de onschuldige jongeman is op de hoogte gebracht van de aanhouding op Curaçao.