Vermoedelijke vluchtauto’s overvallers Zaventem gevonden

In Vilvoorde, nabij Brussel, zijn twee uitgebrande auto’s gevonden die vermoedelijk zijn gebruikt bij de diamantroof afgelopen maandag op luchthaven Zaventem. Daar maakten overvallers om en nabij de € 37.000.000 buit in slechts 3 minuten zonder één schot te lossen.

Eerder werd al een uitgebrande bestelbus gevonden in Zellik. Dat is op ongeveer 20 km van de luchthaven. Volgens de politie zou die auto als afleidingsmanoeuvre in brand zijn gestoken door de gewiekste overvallers.

Het is vooralsnog niet zeker dat de twee auto’s ook gebruikt zijn bij de diamantroof. Dat zal verder onderzoek nog moeten uitwijzen.

De twee uitgebrande auto’s die dit keer zijn gevonden zijn een bestelbus en een personenauto. Dat is dezelfde combinatie die ook bij de overval gebruikt werd.

De overval is zo perfect uitgevoerd dat de daders bijna zeker ‘inside information’ moeten hebben gehad. En vermoedt wordt dat ze die informatie moeten hebben gekregen van iemand die werkzaam is op luchthaven Zaventem. Want de overvallers waren zeer goed voorbereid en wisten precies waar de omheining niet bewaakt werd. Ook wisten ze hoe ze het bagageluik snel konden openen.

De Belgische speurders (zo noemen ze agenten in België) gaan er vanuit dat de daders een militair achtergrond hebben. Want ze waren zeer goed op elkaar ingespeeld, de gehele overval duurde in totaal niet eens 3 minuten.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl