De 21-jarige Graciëla Gomes Rodrigues die dood werd aangetroffen in een sloot bij de Krabbeplas in Vlaardingen, blijkt vlak voor haar dood SOS-berichten te hebben verstuurd.

De jonge vrouw werd voor het laatst in leven gezien bij de Kentucky Fried Chicken in de Galvanistraat in Rotterdam, waar ze werkte. Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze op 22 september rond 00.30 uur vertrekt van haar werk. Even voor 2 uur in die nacht verstuurde zij het eerste sms-je. Dat gebeurde vanuit Schiedam. Deze sms-jes zijn helaas op dat moment niet direct opgevallen. Rond 3 uur wordt het laatste sms-je verstuurd.

Bij de nieuwste smartphones is het mogelijk om een SOS-functie in te stellen voor noodsituaties waarbij iemand niet kan bellen. De SOS-functie waarschuwt vooraf ingestelde contactpersonen en geeft aan waar de telefoon op dat moment is. De SOS-functie wordt geactiveerd door de aan/uit-knop een aantal keer snel achter elkaar in te drukken. De SOS-functie omzeilt dan de vergrendeling van de telefoon. Graciëla had deze functie ingesteld.

In verband met de moord/doodslag op Graciëla zit al een verdachte vast. Het gaat om een 31-jarige man uit Schiedam. Zijn voorlopige hechtenis is verlengd met 60 dagen. Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar getuigen en mensen die meer informatie hebben in deze zaak.