Verzoek zanger R. Kelly tot vrijlating na mishandeling in gevangenis afgewezen

Een verzoek van de Amerikaanse zanger R. Kelly om te worden vrijgelaten, is door de rechtbank afgewezen.

De zanger diende het verzoek in nadat hij in augustus mishandeld zou zijn in de gevangenis. ‘Hoewel dit voorval mij zorgen baart, is het geen aanleiding tot onmiddellijke vrijlating’, aldus rechter Harry Leinenweber. ‘Dit op zichzelf staande incident is geen aanwijzing dat het niet mogelijk is om de heer Kelly veilig te huisvesten.’

R. Kelly werd in augustus mishandeld door medegedetineerden. Volgens de advocaten van de zanger zou het personeel pas hebben ingegrepen toen de vermeende mishandeling al enige tijd gaande was. De zanger deed eerder om verschillende redenen meerdere verzoeken om te worden vrijgelaten. Alle verzoeken zijn tot nu toe afgewezen.

R. Kelly zit al enige tijd vast in verband met een onderzoek naar het misbruiken van meerdere vrouwen. Zijn advocaten hebben bij de rechtbank een verzoek ingediend tot vrijlating zodat hij zich kan voorbereiden op zijn proces. Vanwege het coronavirus mogen gedetineerden geen bezoek maar ontvangen en omdat Kelly analfabeet is kan hij zich volgens zijn advocaten niet op het proces voorbereiden zonder persoonlijk contact.