© Pixabay on Pexels.com

Vicepresident van Argentinië overleeft poging tot liquidatie

De vicepresident van Argentinië, Cristina Fernández de Kirchner, heeft een poging tot liquidatie overleefd.

Op beelden van lokale media is te zien hoe de politica bij haar huis in Buenos Aires arriveert en bij haar auto staat. Dan komt er een gewapende man in beeld die een wapen op enkele centimeters van het gezicht richt. Het lijkt dat het pistool vervolgens weigert. Er is volgens Reuters geen schot gevallen.

De politie heeft direct na de liquidatiepoging een verdachte aangehouden. Het zou gaan om een 35-jarige man uit Brazilië. Over zijn motieven is nog weinig bekend. De verdachte zit vast en wordt verhoord. De president van het land, Alberto Fernández, heeft van zich laten horen en noemt het, ‘het ernstigste incident dat Argentinië heeft getroffen sinds het land weer een democratie is’.

De bijna geliquideerde politica riskeert zelf een gevangenisstraf van 12 jaar vanwege corruptie toen ze president was van het land. De vicepresident ontkent alle beschuldigingen van corruptie en zegt onschuldig te zijn. Mocht Fernández de Kirchner uiteindelijk veroordeeld worden, dan is de kans erg klein dat ze daadwerkelijk vast gaat zitten. Dat heeft te maken met het feit dat zij voorzitter van de Senaat is tot eind 2023 en parlementaire immuniteit heeft.