VIDEO: 10 miljoen aan harddrugs gepakt bij inval in ‘enorm drugslab’ in schuur boerderij

De politie heeft bij een inval in een enorm drugslab in Achter Drempt een partij harddrugs ter waarde van circa 10 miljoen euro aangetroffen en in beslag genomen.

Leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) vielen vrijdagavond met beschermingsmaskers een schuur bij een boerderij aan de Zomerweg binnen. Er werden drie personen aangehouden. Een man van 19 uit Colombia, een man van 37 uit de Verenigde Staten en een 29-jarige Mexicaan zijn direct ingesloten voor verhoor.

Het crystal meth lab was in productie en in de schuur werd naar schatting voor 10 miljoen euro handelswaarde aan crystal meth (en afgeleiden daarvan) aangetroffen. Kilo’s fabricaten en halffabricaten werden aangetroffen. Deze waarde zou op de markt kunnen oplopen tot een veelvoud van de handelswaarde, aldus een woordvoerder van de politie.

Het chemische proces van het lab moest voorzichtig worden gestopt en medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). De ontmanteling heeft veel tijd in beslag genomen. Het onderzoek is in volle gang en de verdachten zitten vast en worden verhoord.