VIDEO: 12.600 kilo wiet, 500 kilo hasj en 160.000 wietplanten gepakt bij bende Barcelona

De Spaanse politie heeft in regio Barcelona een criminele organisatie opgerold en grote hoeveelheden wiet en hasj in beslag genomen.

Het onderzoek werd ongeveer twee jaar geleden gestart en was gericht op de grootschalige handel in wiet en smokkel van hasj. De organisatie bleek gevestigd in Barcelona maar had door het hele land locaties waar drugs opgeslagen of verhandeld werd. Ook werden partijen met de go fast methodes vervoerd. Enkele van zulke transporten zijn in 2020 onderschept door de politie.

Het onderzoek werd voortgezet waarbij meer leden en takken van de organisatie in kaart gebracht konden worden. De politie is recent uiteindelijk in actie gekomen en heeft op meerdere locaties doorzoekingen verricht en verdachten aangehouden. Het gaat om 34 personen die vast zijn gezet in het Pinarel-onderzoek.

Bij de invallen zijn grote hoeveelheden wiet en hasj aangetroffen. Het gaat in totaal om 12.600 kilo wiet klaar voor de verkoop, 500 kilo hasj en 160.000 wietplanten in kwekerijen en stekkerijen gelinkt aan de organisatie. De kwekerijen en inbeslagnames zijn in verschillende fases van het onderzoek verricht. Er zijn beelden gemaakt en vrijgegeven.