© Guardia Civil/Europol

VIDEO: 15.000 kilo hasj gepakt bij actie tegen criminele organisatie die opereerde vanuit Marokko

De Spaanse politie heeft bij een actie tegen een drugsbende een enorme partij hasj van ruim 15.000 kilo in beslag genomen.

Het onderzoek werd enkele maanden geleden gestart en daaruit bleek dat leden van een criminele organisatie bezig waren met het organiseren van een groot drugstransport.De drugsbende opereerde voornamelijk vanuit Marokko. Een boot met de naam Seefuchs kwam in beeld die gebruikt zou worden bij de drugssmokkel. In juni is de bemanning naar Marokko gegaan om de lading op te halen. De Spaanse politie hield in samenwerking met de Portugese autoriteiten en Europol het vaartuig in de gaten.

Toen de 15 ton hasj was opgehaald en de boot richting Europa is gaan varen, kwam de politie in actie. Vijf bemanningsleden werden direct aangehouden. Bij doorzoeking werd de enorme partij hasj aangetroffen. Na de onderschepping zijn er invallen verricht en nog meer verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de grootschalige drugssmokkel is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.