© YouTube

VIDEO: 5000 kilo hasj gepakt bij drugsbende geleid door Marokkaanse drugsbaas en gezochte maffiosi Camorra

De Spaanse politie heeft bij invallen een grote partij hasj in beslag genomen en een bekende Marokkaanse drugsbaas en een voortvluchtig lid van Camorra aangehouden.

Het onderzoek naar de criminele organisatie werd enige tijd geleden gestart. Recent kwam de politie in actie en heeft in onder meer Marbella en Estepona acht verdachten aangehouden. De organisatie haalde met speedboten en vissersboten grote partijen hasj vanuit Marokko binnen en distribueerde de drugs weer verder naar andere Europese landen.

Eén van de verdachten is volgens de Spaanse autoriteiten een Marokkaanse man die gezien wordt als een van de meest actieve drugssmokkelaars tussen Marokko en Spanje. Ook is een voortvluchtig lid van de Italiaanse Camorra aangehouden. De verdachte werd al enige tijd door de Italiaanse autoriteiten gezocht.

Bij de invallen en doorzoekingen is in totaal ruim 5000 kilo hasj aangetroffen en in beslag genomen. Verder heeft de politie tonnen euro’s cash geld, juwelen en digitale gegevensdragers gepakt bij de verdachten. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Van de acties zijn beelden gedeeld (zie onderaan artikel video).