© YouTube

VIDEO: Aanhouding verdachte liquidatie misdaadjournalist Peter R. de Vries in Spanje

Er zijn beelden gedeeld van de aanhouding van een verdachte in het onderzoek naar de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Er zijn recent meerdere personen opgepakt in het onderzoek rond het aansturen van de moordenaars. Eén van de aanhoudingen was in Spanje. Hiervan zijn beelden gemaakt en vrijgegeven.

De misdaadjournalist werd in juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces (Ridouan Taghi en co) is vooralsnog niet te zeggen maar het OM komt met de nieuwe aanhoudingen wel een stuk dichterbij. Zo zou verdachte Krystian M. gelinkt zijn aan een neef van Ridouan Taghi.