© Politie

VIDEO: Automatische vuurwapen(s) gebruikt bij liquidatie gevonden in ingegraven vaten in Zwolle

De politie blijkt in een ondergrondse verstopplek een grote partij vuurwapens te hebben aangetroffen. Eén van de wapens is gebruikt bij de moord op Henk Wolters.

De grote wapenvondst werd in september 2020 gedaan door voorbijgangers in een bosgebied op landgoed Schellerberg. Na verder onderzoek bleken er een grote hoeveelheid vuurwapens te liggen. De wapens bleken verstopt te zijn in ingegraven vaten en zijn in beslag genomen door de politie. Na de wapenvondst kwam een anonieme brief binnen waarin werd verteld dat de aangetroffen wapens een link hebben met de moord op Henk Wolters die op Oudejaarsavond 2019 werd doodgeschoten. Na ballistisch onderzoek blijkt dat Wolters inderdaad met één van de wapens is vermoord.

De politie is druk bezig met het onderzoek naar de moord en houdt rekening met meerdere scenario’s. Zo wordt er ook gekeken of er een verband is tussen Henk Wolters en de moord in 2014 op de Zwolse horeca ondernemer Robert Voorhorst. Het onderzoek is in volle gang en de politie roept mensen die meer weten op om zich te melden.