De politie heeft beelden vrijgegeven in het onderzoek naar de liquidatie van Martin Kok van Vlinderscrime bij Boccacio in Laren.

Martin Kok van Vlinderscrime werd op donderdagavond 8 december 2016 geliquideerd toen hij net weg wilde rijden bij een club in Laren. De schutter wachtte hem op in de bosjes en schoot hem ter plekke dood.

De uitbater van Vlinderscrime was al eerder doelwit van aanslagen. In juli werd een bom onder zijn auto gevonden en eerder werd zijn huis en woning beschoten. Omdat hij op een dodenlijst stond werd hij beveiligd door de politie.

Uit beelden blijkt dat de schutter hem al eerder om het leven wilde brengen. Op het moment dat Kok een hotel verlaat richt een man een vuurwapen op zijn achterhoofd en lijkt de trekker over te halen. Vermoedelijk hapert zijn wapen. Martin Kok zelf heeft helemaal niets door.

Heb je geen zin om het hele item van Opsporing Verzocht te bekijken dan kan je hieronder een kortere versie zien van de liquidatie en poging tot liquidatie op Martin Kok.