VIDEO: Beelden vrijgegeven van graafwerkzaamheden in loods Antwerpen inzake verdwenen Naima ‘Tante’ Jillal

De politie heeft videobeelden gedeeld van de graafwerkzaamheden in een loods in Antwerpen in het onderzoek naar de verdwenen Naima ‘Tante’ Jillal.

De vrouw wordt al sinds 20 oktober 2019 vermist nadat ze voor het laatst was gezien in Amsterdam. Sindsdien is Jillal spoorloos verdwenen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de verdwijning en vermoedt dat het slachtoffer niet meer in leven is. Er zou een link zijn met grootschalige smokkel van cocaïne en verdwenen of in beslag genomen partijen drugs.

Verder onderzoek van de recherche heeft geleid naar een loods aan de Haifastraat in havengebied in Antwerpen. Daar heeft de politie de afgelopen uitgebreid gezocht. Onder de grond van de loods zijn kledingstukken en een handtas aangetroffen. Deze goederen worden nu uitvoerig en nauwgezet onderzocht op forensische sporen.

In samenwerking met de Belgische politie is een aantal dagen lang gezocht in de loods naar zaken die te maken hebben met haar vermissing. Minutieus is de grond van de loods bekeken met Nederlandse en Belgisch speurhonden en werd een grondradar ingezet. De grond in de loods is deels afgegraven, gezeefd en zorgvuldig onderzocht. Hier zijn tot op heden geen sporen aangetroffen van Naima Jillal, aldus een woordvoerder van de politie.