© Politie

VIDEO: Beelden vrijgegeven van schutter liquidatie crimineel Martin van de P. alias Polletje

De Amsterdamse politie heeft beelden vrijgegeven van de schutter die Martin van de P. allias ‘Polletje’ heeft doodgeschoten.

Martin van de P. werd op donderdagmiddag 4 maart 2021 op de Alexander Dumaslaan in Zuidoost opgewacht door een gewapende man. Het slachtoffer had net zijn dochtertje van school gehaald toen hij op straat onder vuur werd genomen. De schutter schoot ‘Polletje’ van dichtbij door zijn hoofd en is op de vlucht geslagen. Het onderzoeksteam gaat in Opsporing Verzocht beelden delen van de schutter.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een bijzonder kille liquidatie. Het gaat om een man in de leeftijd van 20 tot 25 jaar oud die in het zwart gekleed was. Dezelfde man stond volgens de politie een dag voor de liquidatie ook op de plaats delict. Omdat Van de P. zijn dochter die dag niet haalde van school is de liquidatie vermoedelijk uitgesteld. De politie roept iedereen op die iets gezien heeft om zich te melden.

Van de P. alias ‘Polletje’ had een crimineel verleden. Hij kreeg in 2000 een gevangenisstraf van vijftien jaar opgelegd voor het doodschieten van vier mannen in een seksclub in Haarlem. Later stond hij voornamelijk bekend als Ajax-hooligan. Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang. De beelden waarin de schutter te zien is zijn onderaan het artikel te bekijken.