VIDEO: Beruchte sicaria 'La Catrina' die aan hoofd stond moordcommando geliquideerd

VIDEO: Beruchte sicaria ‘La Catrina’ die aan hoofd stond moordcommando geliquideerd

In Mexico is een beruchte ‘sicaria’ (= vrouwelijke huurmoordenaar) die aan het hoofd stond van een moordcommando, geliquideerd bij een vuurgevecht met het leger.

Het gaat om de 21-jarige Maria Guadalupe Lopez Esquivel alias ‘La Catrina’. De vrouw werkte al jaren voor het beruchte Jalisco Nieuwe Generatie kartel (Cartel de Jalisco Nueva Generacion afgekort CJNG). ‘La Catrina’ steeg snel in de organisatie vanwege haar relatie met één van de kopstukken Miguel ‘El M2’ Fernandez.

De sicaria heeft recent nog, in oktober 2019, een aanval op politieagenten geleid. Onder leiding van La Catrina liquideerde een moordcommando veertien agenten. Ook de jonge huurmoordenaar zou naar verluidt zelf aanwezig zijn geweest bij het bloedbad. De agenten reden in een hinderlaag in Aguililla en werden doorzeefd met kogels. Naast alle doden waren er ook nog negen zwaargewonden.

Na een tip kwam de politie en het Mexicaanse leger afgelopen vrijdag in actie. Bij een inval in een safehouse werd de beruchte sicaria samen met zeven zwaarbewapende leden van het CJNG kartel aangetroffen. Er volgde een vuurgevecht waarbij La Catrina in haar nek werd geraakt.

Op beelden is te zien hoe militairen de vrouw in een helikopter dragen om haar snel te vervoeren naar een ziekenhuis. Kort daarna komt La Catrina om het leven nog voor ze hulp heeft kunnen krijgen. Een aantal sicarios die onder haar leiding stonden zijn aangehouden.