© FIOD (Twitter)

VIDEO: Beslag op panden van 1,3 miljoen, cash, horloges en bijzondere verborgen ruimte bij invallen

De FIOD heeft meerdere aanhoudingen verricht in een onderzoek naar witwassen. Bij de invallen is beslag gelegd op cash geld, dure horloges en panden ter waarde van ruim 1,3 miljoen euro.

Naar aanleiding van informatie uit een strafrechtelijk onderzoek naar drugshandel kwam de FIOD de verdachten op het spoor. Het vermoeden is dat de twee mannen van 36 en 35 en drie vrouwen van 62, 39 en 28 jaar uit de gemeente ’s Gravendeel panden kochten met crimineel verkregen vermogen.

De FIOD kwam woensdag in actie waarbij er beslag is gelegd op administratie, vier panden met een totale waarde van 1,3 miljoen euro, drie auto’s, ruim 60.000 euro contant geld, horloges, antiek en tassen met een getaxeerde waarde van 100.000 euro. Ook is beslag gelegd op vijf bankrekeningen en zijn diverse wapens overgedragen aan politie.

Het geld en andere waardevolle spullen werden aangetroffen in drie kluizen en verborgen ruimten; één daarvan bevond zich op een bijzondere locatie in het plafond (zie video hieronder). De woningen zijn bij de actie doorzocht met geld- en drugshonden.