VIDEO: Bizarre beelden van enorme explosie bij plofkraak metrostation Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft beelden vrijgegeven van een enorme explosie bij een plofkraak op een geldautomaat in een metrostation in Zuidoost.

De dader sloegen in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 maart rond 3.20 uur toe bij metrostation Ganzenhoef. Er ontstaat een enorme explosie waarbij er veel schade ontstaat aan onder andere de gevel van het metrostation. De mannen vluchten met een scooter in de richting van Diemen. De scooter maakte daarbij opvallend veel lawaai.

De schade is groot en het station is meerdere dagen gesloten voor herstelwerkzaamheden. Het gaat om en nabij de 300.000 euro schade. Het is de daders ondanks de enorme knal niet gelukt om de geldcasettes mee te nemen en ze zijn er alleen met een klein geldbedrag vandoor gegaan.

Van de plofkraak zijn camerabeelden en de recherche wil graag weten of er mensen zijn die informatie hebben over de daders. Mogelijk is één van de daders gewond geraakt aan zijn arm tijdens de explosie. Op de beelden is namelijk te zien dat hij zijn arm niet goed kan gebruiken. Mogelijk is het in de omgeving van de dader opgevallen dat hij plotseling een verwonding had aan zijn arm.

Naast het metrostation is na de plofkraak een accu aangetroffen. Vermoedelijk is deze achtergelaten door de daders. Op de accu staan handgeschreven cijfers en letters en rechercheurs willen graag weten of er mensen zijn die de accu herkennen of er meer informatie over hebben.