© Politie

VIDEO: Brutale diefstal pallets met half miljoen euro aan ‘Apple watches’ op Schiphol

Er zijn beelden gedeeld van een brutale diefstal van een grote partij Apple watches van ruim een half miljoen euro op Schiphol.

Op zaterdag 16 mei 2020 werd rond 19:00 uur een grote partij Apple-‘smartwatches’ gestolen uit de loods van een transportbedrijf op Schiphol-Oost. De man die met andermans vrachtwagen de lading ontvreemdde, staat zeer herkenbaar op bewakingsbeelden, aldus een woordvoerder.

Het gaat om een getinte man met een corpulent postuur. De dag van de overval had hij een baardje en droeg hij zijn haar strak naar achteren in een staart. Hij had een Adidas-trainingspak aan met het logo van Real Madrid. Om op het terrein te komen gebruikte de dader vermoedelijk een val identiteitsbewijs op naam van ene E.G. Emilov.

De ladingdief reed die dag in een kleine, witte vrachtwagen van het merk Iveco. Op de wagen zaten tijdens de ladingdiefstal gestolen kentekenplaten. Er zijn in totaal zes pallets met 4400 Apple watches buitgemaakt. De lading heeft een waarde van om en nabij de 530.000 euro.

https://youtu.be/opnxc_wxS0U