© YouTube

VIDEO: Cel geëist tegen motorrijders die in virale video in 11 minuten reden van Breda naar Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geëist tegen twee snelheidsduivels die op hun motoren in elf minuten van Breda naar Rotterdam reden.

Op 21 augustus 2020 gingen beelden viraal onder de titel ‘In 11 minuten van Breda naar Rotterdam’. Naar aanleiding van de beelden kwamen volgens het OM veel verontwaardigde reacties. Na onderzoek zijn twee mannen, van 25 jaar en 23 jaar uit Rotterdam en Almere, aangehouden. De verdachten hebben bevestigd dat zij de bestuurders zijn in de videobeelden. Op de videobeelden is te zien hoe zij met snelheden van tegen de 277 kilometer per uur aan, slingerend over de A16 van Breda naar Rotterdam rijden. Ze voeren meerdere gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit, waarbij ze andere weggebruikers passeerden via links en rechts. Daarbij tripleerden zij een aantal keer (inhalen van een voertuig die reeds aan het inhalen is) en haalden zij voertuigen in via de vluchtstrook.

Met dit soort hoge snelheden en weggedrag is de kans op een dodelijk ongeval zeer groot. ‘Iedere weggebruiker is bang dat ze personen, met rijgedrag zoals deze 2 verdachten, tegenkomen op de snelweg,’ aldus de officier van justitie. Tegen de mannen is op verdenking van poging tot doodslag door hun levensgevaarlijke rijgedrag een gevangenisstraf van 1 jaar waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar geëist. Daarnaast krijgen de twee een rijontzegging van drie jaar als het aan het OM ligt.