© YouTube

VIDEO: Chaos op snelweg nadat geldwagen Brinks stapels cash verliest

In de Verenigde Staten is chaos ontstaan nadat een geldwagen cash verloor op een snelweg.

Op een snelweg in Californië vloog een deur van een gepantserde wagen open. Er vlogen duizenden dollars cash over de weg en er ontstond een chaos. Weggebruikers stopten direct hun auto’s en begonnen geld te graaien. De politie werd opgeroepen en is met spoed naar de betreffende locatie gekomen voor onderzoek.

Op beelden op social media is te zien hoe mensen over de rijbanen rennen en geld graaien. Sommigen zijn zo blij dat handenvol dollars in de lucht gooien om het te vieren. Agenten hebben twee personen aangehouden en vastgezet. Er wordt opgeroepen om de biljetten terug te geven. De politie gaat aan de hand van video’s dieven opsporen. ‘Het is beter voor ze om eerlijk te zijn dan te wachten tot wij ze opsporen en op hun deur kloppen’, aldus de politie tijdens een persconferentie.

Hoeveel er precies uit de geldwagen is gevlogen is niet bekend. De twee arrestanten zijn een man en vrouw die stapels bij elkaar hadden gegraaid maar zichzelf per ongeluk hadden buitengesloten uit hun auto. Zodoende konden de graaiers de snelweg niet verlaten met hun gevonden buit en zijn opgepakt.