© Politie

VIDEO: Criminelen met veel verstand van crypto roven grote hoeveelheid cryptomunten in Leeuwarden

De politie heeft een update gedeeld in het onderzoek naar een overval in Leeuwarden waarbij een partij cryptomunten buit werd gemaakt.

Op 24 juni 2021 werd de 39-jarige bewoner van een appartement aan de Coopmansstraat door meerdere personen overvallen. De daders belden rond 20.40 uur aan waarna het slachtoffer opendeed. Het drietal in groene jacks deed zich voor als storingmonteur. Nog voor de man wist wat hem overkwam werd hij bij zijn keel gegrepen en hardhandig naar de woonkamer gesleurd. Daar werd hij mishandeld en moest onder bedreiging de code voor toegang tot zijn cryptomunten geven.

De overvallers wisten duidelijk dat de bewoner in het bezit was van cryptomunten. De man had het er met een aantal mensen in zijn omgeving over gehad en mogelijk is die informatie via via bij de daders terechtgekomen. De politie onderzoekt de zaak en houdt rekening met meerdere scenario’s. Uit het gedetailleerde onderzoek lijkt nu naar voren te komen dat de daders behoorlijk veel verstand moeten hebben van cryptomunten en hoe daar digitaal mee om te gaan.