Advocate zet agente op haar plaats

In een video gepubliceerd op het internet is te zien hoe een vrouw het opneemt voor een donkere man die zonder enige reden wordt aangehouden en aan een onderzoek wordt onderworpen. Zoals de vrouw, die ook advocate is, zegt in de video: ‘Just because he’s black, doesn’t mean he’s here to rob a house’.

In de video is te zien hoe de 64-jarige Dennis Stucky op de stoep zit in een rijke buurt in Washington D.C. Een politieagente zag hem lopen en zette hem aan de kant. Even daarvoor had ze melding gekregen van een inbraak in een compleet andere buurt. Ze zag Stucky lopen met een tas en vond dat verdacht. Want ja een donkere of lichtgetinte persoon in een rijke buurt met tassen is altijd verdacht.

Daar dacht de vrouw in de video, Jody Westby, anders over. Zij liep direct verontwaardigd en boos naar de politieagente en vroeg om uitleg. Ze vertelde haar dat Stucky al 30 jaar in de buurt werkt en dat zij geen recht had om hem te stoppen. De advocate zette de agente op haar plaats en Stucky mocht zijn weg weer vervolgen.