© Politie

VIDEO: Doelwit liquidatie met opzettelijke aanrijding gelokt door schutters in VW Golf

De politie heeft in het onderzoek naar de liquidatie op de 29-jarige Keyvan Pishbin in Hoensbroek beelden gedeeld.

Uit onderzoek blijkt dat de daders vermoedelijk opzettelijk een aanrijding hebben veroorzaakt om hun doelwit te lokken. Een zogenoemde ‘auto-ambulance’ veroorzaakte waarschijnlijk opzettelijk een aanrijding met de auto van het slachtoffer en zijn vriend in de omgeving van Hoensbroek. De bestuurder remde zó hard en onverwacht dat een botsing niet te voorkomen zou zijn geweest.

Om de schade af te handelen, reden Pishbin en de vriend achter de truck aan naar de Schuureikenweg daar in Hoensbroek. Onderweg belden ze de politie om te komen helpen bij het afhandelen van de eventuele schade. Voordat die kon arriveren stopte er een witte Volkswagen Golf en werd Keyvan Pishbin neergeschoten. Hij bezweek aan zijn verwondingen.

Volgens de politie had het slachtoffer een verleden in de drugshandel. Mogelijk was dat ook de reden dat hij samen met een vriend die dag naar een afspraak ging in Breda. Toen ze terugreden naar Duitsland werd Pishbin geliquideerd. De politie heeft beelden vrijgegeven en roept mensen die meer weten op om zich te melden.