© Politie

VIDEO: Drie auto’s gezocht in onderzoek liquidatie Amsterdam door drietal in bivakmuts

De politie is in het onderzoek naar de liquidatie van Rodney Mijnals in Amsterdam, op zoek naar drie mannen.

De 41-jarige Mijnals werd op 19 februari in de Fizeaustraat doodgeschoten. Rond 20.30 uur drongen die dag drie mannen de woning van het slachtoffer binnen. Zij hadden bivakmutsen op en droegen donkerkleurige kleding. Van een van hen is gezien dat hij een donkere huidskleur heeft, meldt een woordvoerder. Er werd een wapen op Mijnals gericht en zowel hij als een vriend die aanwezig was sloegen op de vlucht. Mijnals probeerde weg te komen via de achterkant van het huis de Fizeaustraat in. De dader met het pistool ging achter hem aan en schoot hem neer. Toen de hulpdiensten arriveerden was Mijnals inmiddels overleden. De vriend werd buiten van afstand ook nog beschoten. Hij kwam er goed van af met slechts een schotwond aan zijn arm.

Wat het motief voor de liquidatie was is volgens de politie nog niet geheel duidelijk. Eén van de scenario’s is dat het met drugs te maken heeft. In de woning van Mijnals werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. De politie houdt er rekening mee dat het slachtoffer actief was in de drugshandel en daarmee in de problemen kan zijn gekomen.

Na en tijdens de schietpartij zijn in de omgeving drie verdachte voertuigen gezien. Het gaat om een donkerkleurige Seat Leon met een kenteken dat mogelijk met ‘71’ begint. Rond het tijdstip van het schietincident reden er in de buurt van het huis van het slachtoffer ook een Volkswagen Golf en een Mercedes, beide donker van kleur. De politie wil graag weten wie er die avond in deze auto’s reden.