VIDEO: Drugsbaas ‘Tarik de Nederlander’ gepakt in Marokko voor boot met hasj in Ceuta

In Marokko is een drugsbaas genaamd ‘Tarik de Nederlander’ aangehouden in verband met een partij hasj gepakt in de Spaanse exclave Ceuta.

Bij een actie werd vorige week dinsdag een boot van het type ‘Phantom’ in Ceuta gepakt met een partij hasj. De politie trof aan boord 17 balen hasj met een totaalgewicht van 560 kilo hasj. Twee opvarenden zijn direct aangehouden. Eén daarvan is een bekende drugshandelaar uit de regio met de genaamd Soufyan alias ‘Kubala’. Hij zou in december 2018 beschuldigd zijn van de smokkel van meer dan 1000 kilo cocaïne in Marokko. Uiteindelijk is hij vrijgekomen en nooit verder strafrechtelijk vervolgd.

Uit verder onderzoek blijkt dat de boot eigendom is van ene Tarik bekend als ‘De Nederlander’. Hij is in Marokko aangehouden in verband met de drugsvangst en zou hebben verklaard de boot te hebben verkocht. Er is nu een onderzoek gaande naar de grootschalige drugssmokkel en mogelijke betrokkenheid van de opgepakte verdachten. Drie personen zitten nu vast in deze zaak. Er zijn beelden gemaakt van de aanhouding van ‘Kubala’ en een andere verdachte in Ceuta.