VIDEO: Drugsbende gelinkt aan duizenden kilo’s cocaïne, wiet en hasj opgerold in Spanje en Polen

Beelden van acties tegen een drugsbende met activiteiten in Spanje en Polen. De organisatie zou onder meer gelinkt worden aan duizenden kilo’s cocaïne.

De Guardia Civil heeft in samenwerking met de Poolse politie en Europol een grote drugsorganisatie ontmanteld. De groep was voornamelijk actief in internationale cocaïnesmokkel, maar smokkelde ook grote hoeveelheden marihuana en hasj vanuit Zuid-Amerika en Afrika naar Europa. Negen personen, waaronder de leider van de organisatie die in Spanje woonde, zijn gearresteerd in Spanje en Polen. Een van de arrestanten in Polen was betrokken bij een zending van meer dan 3,2 ton cocaïne in 2020, verstopt in ananassap.

De groep begon in 2014 met het versturen van verdovende middelen vanuit Noord-Afrika en Zuid-Amerika naar verschillende Europese landen, waaronder Spanje, Polen, Duitsland, Denemarken, Zweden, Zwitserland en Nederland. De drugs werden bij aankomst in Spanje in vrachtwagens geladen en vervolgens naar andere Europese landen vervoerd. Het onderzoek, genaamd Operatie Tunguska-Bratva, heeft geleid tot de ontmanteling van de organisatie en het stoppen van hun illegale activiteiten.