© crime-nieuws.nl

VIDEO: Elf verdachten aangehouden voor doodschieten bewaker bij ripactie wietkwekerij

In Spanje zijn elf verdachten aangehouden voor het doodschieten van een man tijdens het rippen van een wietkwekerij.

De moord op de 45-jarige man vond in oktober plaats in de stad Pleitas. Het slachtoffer was werkzaam als bewaker in een pand met een wietkwekerij. Een groep criminelen is de kwekerij op het spoor gekomen en besloot alle handelswaar midden in de nacht te roven. Tijdens de ripactie ging het fout en werd de bewaker door de rippers doodgeschoten.

Het lichaam van het slachtoffer werd door een voorbijganger aangetroffen in een auto in een afgelegen gebied nabij de kwekerij. De politie stelde een onderzoek in waarbij duidelijk werd dat het om een poging tot inbraak en diefstal van drugs ging. De daders sloegen op de vlucht toen ze de bewaker tegenkwamen maar lieten spullen achter, zoals een mobiele telefoon. Toen ze deze weer terug wilden halen kwam het tot een confrontatie waarbij het slachtoffer werd beschoten en dodelijk is geraakt.

De rippers probeerden hun sporen te vernietigen na de moord maar dat is niet helemaal volgens plan gegaan. Eén van de gebruikte voertuigen werd in de stad Epila in brand gestoken. Via klassiek recherchewerk en analyse van onder meer telefoons kon de politie de verdachten traceren. Bij huiszoekingen zijn elf verdachten aangehouden op verdenking van onder meer poging inbraak en moord.