bejaarde marokkaanse man arrestatie, bejaarde marokkaan opgepakt amsterdam, 84-jarige marokkaan opgepakt amsterdam
© Facebook Marokkaanse Community

VIDEO: Excuses politie A’dam na belachelijke arrestatie hoogbejaarde Marokkaanse man

De politie Amsterdam heeft excuses aangeboden voor een hardhandige arrestatie van een hoogbejaarde Marokkaanse man. De man moest mee alleen maar omdat hij op de verkeerde weghelft fietste en zich niet kon identificeren.

De man had een verkeersovertreding begaan op het Hagedoornplein in Noord. Omdat hij zich niet kon identificeren en volgens de politie ‘een verwarde indruk’ maakte werd hij geboeid door de politieagenten en afgevoerd in een politiebus. Een video van het voorval verscheen dinsdagavond op Facebook en maakte (terecht) veel boze reacties los. Volkomen belachelijke gang van zaken om een 84-jarige man zo af te voeren omdat hij naast het fietspad reed.

Dat je iemand meeneemt naar een politiebureau voor een verkeersovertreding is al belachelijk en dan ook nog een hoogbejaarde man geboeid afvoeren. Hoezo moeten ze hem boeien? Is er vluchtgevaar? NEE. De Amsterdamse politie zegt dat de man een verwarde indruk maakte. Zo iemand hoor je dan al helemaal niet te arresteren maar hulp te bieden en misschien een ambulance te bellen, in plaats van af te voeren naar een politiebureau. De politie je beste vriend? Ja voor bepaalde mensen in de samenleving wel ja.