© Policia Nacional

VIDEO: Ferrari, 600 kilo cocaïne en 700K cash gepakt bij drugsbende in Spanje gelinkt aan Nederland

De Spaanse politie heeft een drugsbende opgerold die verantwoordelijk wordt gehouden voor het smokkelen van grote partijen hasj en cocaïne naar onder meer Nederland.

Volgens een woordvoerder van de Policia Nacional gaat het om het grootste distributienetwerk van Madrid. Bij de actie zijn agenten op meerdere locaties in de hoofdstad en Valencia binnengevallen. Hierbij zijn twaalf personen aangehouden en is 600 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Onder de verdachten is ook een advocaat die de groep adviezen gaf over onder meer het witwassen van crimineel verdiend vermogen. Bij de huiszoekingen zijn verder nog vuurwapens, boksbeugels, een katana, 700.000 euro in cash geld en twintig voertuigen, waaronder een Ferrari met een waarde van 250.000 euro, in beslag genomen.

Uit onderzoek bleek dat aan het hoofd van de bende een man uit Marokko stond. Samen met familieleden en kennissen runde hij de criminele organisatie op professionele wijze. De partijen cocaïne en hasj werden in verborgen compartimenten in auto’s naar Midden-Europa en Nederland vervoerd. Volgens de Spaanse recherche gingen de smokkelaars altijd gekleed in pak om het te doen lijken alsof het ging om zakenmannen.

https://twitter.com/policia/status/1371031849988976641?s=20