VIDEO: Geduldige overvallers wachten op tijdslot kluis en maken cash plus Rolex buit

De politie heeft beelden gedeeld van twee geduldige overvallers die cash uit een kluis en een Rolex buitmaken.

Na een gewapende overval op een supermarkt, op 22 juli 2020 aan het Gebrookerplein in Hoensbroek, is een 23-jarige verdachte uit Heerlen aangehouden. De politie is nu nog op zoek naar zijn vermoedelijke handlanger.

Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen komen aanrijden op een scooter, waarna de gewaoende overvaller zich verstopt achter een muurtje bij de personeelsingang. Op het moment dat rond 05.30 uur die woensdagochtend de eerste medewerkster arriveert, bedreigt hij haar direct met een vuurwapen.

Terwijl de dader de vrouw richting het kantoor dwingt, zet zijn handlanger de scooter klaar voor de vlucht. De overvaller wil geld uit de kluis maar komt erachter dat er een tijdslot op zit dat pas om 6.00 uur opengaat. De man neemt het slachtoffer mee terug naar de buitendeur, waar hij de handlanger opdracht geeft zich met de scooter te verstoppen.

De medewerkster blijkt ook haar sleutels in het kantoor te hebben laten liggen maar daar laat de overvaller zich niet door tegenhouden. Hij dwingt de vrouw om met een smoes een collega te bellen, zodat diegene de deur naar de kluis van het slot kan halen. De collega schiet nietsvermoedend te hulp en wordt ook bedreigd.

Uiteindelijk maakt de dader een geldbedrag buit uit de kluis en uit enkele kassalades. Ook neemt hij het Rolex-horloge mee dat de medewerkster om had: een Datejust, type 16233, met het serienummer E744360.

De twee mannen gaan er op de scooter vandoor. De politie roept nu mensen die meer weten op om zich te melden.