© Politie

VIDEO: Groep overvallers Amersfoort specifiek op zoek naar Rolex horloges

De politie heeft beelden gedeeld van een groep gewelddadige overvallers uit Amersfoort die uit zijn op onder meer Rolex horloges.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de groep vermoedelijk betrokken is geweest bij zeker twee woningovervallen, pogingen daartoe en een overval op een brillenwinkel. Het heeft er volgens een woordvoerder alle schijn van dat de daders specifiek uit zijn op Rolex horloges.

In de nacht van 29 op 30 april 2022 werd rond 03.30 uur aangebeld bij een woning aan de Laakboulevard. De bewoner bekeek de beelden van zijn deurbelcamera en besloot niet open te doen. Te zien waren een man in een Thuisbezorgd-jas en twee personen die zich vlak bij de deur leken te verstoppen. Bij hetzelfde pand verschenen op 12 juni in de vroege ochtend plotseling drie personen in de achtertuin. De bewoner rook onraad en liet het alarm afgaan. De daders zijn daarna op de vlucht geslagen.

Enkele dagen later, op 15 juni, werd een brillenwinkel aan de Hendrik van Vianden straat overvallen. De daders wilden naar de bovengelegen woning, maar werden verjaagd door de hond van de eigenaars. Uiteindelijk zijn ze op de vlucht geslagen op gereedstaande scooters. Ook zou de groep betrokken zijn bij twee woningovervallen in Vathorst. De eerste vond plaats in de nacht van 8 op 9 juli 2022 aan de Harlingenstraat. Eén van de bewoners kreeg een aantal flinke klappen en werd bedreigd met een vuurwapen.

In de nacht van zondag 10 op maandag 11 juli werd een gezin slachtoffer in hun woning aan de Paasberg. De moeder van het gezin liep tijdens de overval een gebroken arm op en haar zoon, voor wiens Rolex-horloge de twee daders waarschijnlijk waren gekomen, werd meerdere keren met een mes gestoken. In dit onderzoek heeft de politie een 17-jarige jongen uit Amersfoort kunnen aanhouden. Er zijn nu beelden gedeeld en de politie roept mensen die de verdachten herkennen op om zich te melden.