VIDEO: Grote partij hasj voor anker onder water bij Spaanse kust aangetroffen door duikers
© YouTube

VIDEO: Grote partij hasj voor anker onder water bij Spaanse kust aangetroffen door duikers

Beelden van een grote partij hasj die onder water voor de Spaanse kust werd aangetroffen door duikers.

De Guardia Civil heeft een succesvolle operatie uitgevoerd aan de kust van Almería, waarbij meer dan een ton hasj werd ontdekt die op zee was verankerd met behulp van drijfgewichten. Tijdens deze operatie werd een verdachte boot gespot die probeerde de drugs te bergen.

Deze interventie werd mogelijk gemaakt door het geïntegreerde externe bewakingssysteem (SIVE), dat verdachte activiteiten detecteerde aan de westkust van Almería. Onmiddellijk werd het provinciale Maritiem Dienst van de Guardia Civil (Patrullera Río Nacimiento) gemobiliseerd om ter plaatse te gaan. De verdachte boot koos echter snel het hazenpad bij het zien van de naderende politie.

Bij aankomst op de locatie zagen de agenten talloze pakketten met jute doeken in zee drijven, die waren verankerd met behulp van drijfgewichten. Om de 35 pakketten te bergen, die in totaal ongeveer 1.160 kg hasj bevatten, werd de expertise van de Specialisten Groep voor Onderwateractiviteiten (GEAS) ingeschakeld. Deze succesvolle operatie toont volgens een woordvoerder aan dat de autoriteiten vastberaden zijn om de illegale drugshandel te bestrijden en de veiligheid te waarborgen.