© YouTube (Politie Landelijke Eenheid)

Honderden miljoenen euro’s aan crystal meth gepakt in verborgen ruimte in Rotterdam

De politie heeft in een verborgen ruimte in een bedrijfspand in Rotterdam een enorme partij crystal meth aangetroffen. Het gaat om de grootste lading ooit onderschept in Europa.

Na een uitgebreid onderzoek van de recherche ging de politie naar binnen bij een bedrijfspand in Rotterdam. In eerste instantie werd er niet direct iets opvallends aangetroffen. Er werd wel geconstateerd dat de binnenmaat van de bovenverdieping van het pand kleiner was dan de buitenmaat. Bij nader onderzoek bleek dat er over de breedte van het pand een (voorzet) muur gemetseld was met daarachter een verborgen ruimte. In deze ruimte lag een groot aantal tassen met daarin crystal meth (methamphetamine) verpakt.

Het bleek in totaal te gaan om een partij van 2500 kilogram. De straatwaarde ligt volgens de politie in de honderden miljoenen euro’s. Na de drugsvangst is het onderzoek voortgezet en kwam de politie uit bij een loods in Utrecht. Daar werd in totaal 17500 liter aan chemicaliën aangetroffen die gebruikt worden bij het wassen van cocaïne en de productie van synthetische drugs.

In het pand trof de politie uitgeholde stenen waarin de eerder aangetroffen verdovende middelen vermoedelijk gesmokkeld werden. Het onderzoek van de recherche naar de grootschalige drugssmokkel wordt voortgezet.